Adatkezelési Tájékoztató

Magdolna Rehabilitáció Kft.

Lujza Rehabilitáció Kft.

 

 

1. Az adatkezelési tájékoztató célja 
A Magdolna Rehabilitáció Kft és a Lujza Rehabilitáció Kft. (cím, a továbbiakban, szolgáltató, adatkezelő) mint adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát. Kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen szabályzatban és a hatályos nemzeti jogszabályokban, valamint az Európai Unió jogi aktusaiban meghatározott elvárásoknak. 

A Magdolna Rehabilitáció Kft és a Lujza Rehabilitáció Kft. adatkezeléseivel kapcsolatosan felmerülő adatvédelmi irányelvek folyamatosan elérhetők a www.simonahaz.com/adatvedelem címen. 

A Magdolna Rehabilitáció Kft és a Lujza Rehabilitáció Kft fenntartja magának a jogot jelen tájékoztató bármikori megváltoztatására. 

 

Természetesen az esetleges változásokról kellő időben értesíti közönségét. 

Amennyiben kérdése lenne jelen közleményünkhöz kapcsolódóan, kérjük, írja meg nekünk, és kollégánk megválaszolja kérdését. 

A Magdolna Rehabilitáció Kft és a Lujza Rehabilitáció Kft. elkötelezett ügyfelei és partnerei személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartja ügyfelei információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. A Magdolna Rehabilitáció Kft és a Lujza Rehabilitáció Kft a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja. 

A Magdolna Rehabilitáció Kft. és a Lujza Rehabilitáció Kft. az alábbiakban ismerteti adatkezelési gyakorlatát. 

 

2. Az adatkezelő adatai 


Amennyiben megkeresné Társaságunkat, a www.simonahaz.com, a mantradevelopment.com oldalon valamint, az info@mantardevelopment.com, elérhetőségeken léphet kapcsolatba az adatkezelővel. 

A Magdolna Rehabilitáció Kft minden hozzá beérkezett e-mailt a név, telefonszám, emailcím személyes adatokkal együtt az adatközléstől számított legfeljebb 8 év elteltével töröl. 

 

Név: Magdolna Rehabilitáció Kft

Székhely: 2045 Bp, Törökbálint, Szérüskert utca 7

Cégjegyzékszám: Cg.01-09-284317

A bejegyző bíróság megnevezése: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Adószám: 25596580-2-41

Telefonszám: +36309198800

E-mail: info@mantradevelopment.com

 

Név: LUJZA REHABILITÁCIÓ Kft. 

Székhely: 2045 Bp, Törökbálint, Szérüskert utca 7

Cégjegyzékszám: Cg.13-09-183213

A bejegyző bíróság megnevezése: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Adószám: 25767021-2-13 

Telefonszám: +36309198800

E-mail: info@mantradevelopment.com

 

2.1 Adatvédelmi tisztviselő 

Név: Korzim Csilla

Telefonszám: +36309198800

 

 

3. A kezelt személyes adatok köre 

3.1 Kapcsolatbalépési formanyomtatvány kitöltése során megadandó személyes adatok 

A kapcsolatbalépési formanyomtatvány kitöltésével a kapcsolatbalépő nevét, telefonszámát és emailcímét őrizzük meg.

 

3.2 Technikai adatok 
A Magdolna Rehabilitáció Kft. Lujza Rehabilitáció Kft. a személyes adatok kezeléséhez a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott informatikai eszközöket úgy választja meg és üzemelteti, hogy a kezelt adat: 

az arra feljogosítottak számára hozzáférhető (rendelkezésre állás); 

hitelessége és hitelesítése biztosított (adatkezelés hitelessége);
változatlansága igazolható (adatintegritás);
a jogosulatlan hozzáférés ellen védett (adat bizalmassága) legyen. 

 

A Magdolna Rehabilitáció Kft. Lujza Rehabilitáció Kft. az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés ellen. 

A Magdolna Rehabilitáció Kft. Lujza Rehabilitáció Kft. olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt. 

A Magdolna Rehabilitáció Kft. Lujza Rehabilitáció Kft. az adatkezelés során megőrzi 

a titkosságot: megvédi az információt, hogy csak az férhessen hozzá, aki erre jogosult; 

a sértetlenséget: megvédi az információnak és a feldolgozás módszerének a pontosságát és teljességét; 

a rendelkezésre állást: gondoskodik arról, hogy amikor a jogosult használónak szüksége van rá, valóban hozzá tudjon férni a kívánt információhoz, és rendelkezésre álljanak az ezzel kapcsolatos eszközök. 

3.3 Cookie-k (Sütik) 

3.3.1 A sütik feladata 

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek pl. online tranzakciók igénybevételekor, így nem kell újra begépelni őket; megkönnyítik a weboldal használatát;
minőségi felhasználói élményt biztosítanak. 

A testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyez el és a későbbi látogatás során olvas vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében. 

 

3.3.2 Feltétlenül szükséges, munkamenet (session) cookie-k 
Ezen sütik célja, hogy a látogatók maradéktalanul és zökkenőmentesen böngészhessék a www.simonahaz.com weboldalát, használhassák annak funkcióit, és az ott elérhető szolgáltatásokat. Az ilyen típusú sütik érvényességi ideje a munkamenet (böngészés) befejezéséig tart, a böngésző bezárásával a sütik e fajtája automatikusan törlődik a számítógépről, illetve a böngészésre használt más eszközről. 

 

3.3.3 Harmadik fél által elhelyezett cookie-k (analitika) 
A Magdolna Rehabilitáció Kft és a Lujza rehabilitáció Kft. a www.simonahaz.com weboldalán alkalmazza a Google Analytics mint harmadik fél sütijeit is. A Google Analytics statisztikai célú szolgáltatás használatával az információkat gyűjt azzal kapcsolatban, hogy látogatók hogyan használják a weboldalaka. Az adatot a honlap fejlesztésének és a felhasználói élmény javításának céljával használja fel. Ezen sütik szintén lejáratukig a látogató számítógépén vagy böngészésre használt más eszközén, annak böngészőjében maradnak, illetve amíg a látogató nem törli őket. 

 

3.3.4 A sütik (cookies) ellenőrzése, kezelése és kikapcsolása
Böngésző beállítása

Böngészőjében lehetősége van a sütik beállításait megváltoztatni és kezelni. A legtöbb böngészőnél alapbeállítás, hogy a sütiket automatikusan elfogadja, amelyet aztán később módosíthat.

 

Az alábbi linkeken segítséget talál a sütik beállításához:

Google Chrome, Firefox, Microsoft Internet Explorer

 

Anonim Google Analytics sütik kikapcsolása

Ahhoz, hogy megakadályozza, hogy a Google Analytics sütik Önre vonatkozó információkat gyűjtsenek, telepítenie kell egy kiegészítőt (Google Analytics plug-in) a böngészőjébe.

 

Erről további információkat az alábbi linkeken talál:

A sütik letilthatók a Google szolgáltatásaiban is, a Google reklámok letiltására vonatkozó oldalán:http://www.google.com/intl/hu/policies/technologies/ads/

A felhasználó gépén tárolt Google információkat az alábbi oldalon lehet kezelni:https://www.google.com/settings/ads/preferences/
Google adatvédelem és biztonság” témában tovább olvashat itt: https://support.google.com/analytics/answer/6004245

 

Közösségi gombok

Weboldalunkon ún. “közösségi gombokat” is használunk, amelyek lehetővé teszik Ön számára, hogy megosszon vagy könyvjelzővel ellásson egy adott oldalt.  Ezek a hivatkozások tőlünk független közösségi médiumokra mutatnak, amelyek adatot gyűjthetnek arról, hogy Ön az Interneten, ezen belül a jelen Weboldalon milyen böngészési tevékenységet folytat.  Ha bővebb tájékoztatást szeretne kapni arról, hogy ezek a weboldalak hogyan használják fel az Önnel kapcsolatos információkat, illetve ha szeretné letiltani vagy törölni az ilyen jellegű adatokat, kérjük, olvassa el az érintett oldalak felhasználási feltételeit és adatvédelmi szabályzatait.

 

Hogyan lehet visszavonni a hozzájárulást?

A hozzájárulás érvényessége időnként lejár. Azonban, hogyha szeretné visszavonni hozzájárulását, a böngészője cookie beállításai között bármikor megteheti.

 

További információk a cookie-król

A cookie-kal kapcsolatos részletesebb tudnivalókért keresse fel az alábbi weboldalakat:

http://www.youronlinechoices.com/hu/

http://www.allaboutcookies.org/

http://cookiepedia.co.uk/cookie-laws-across-europe

 

Google Analytics Cookie-k:

https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

http://www.google.com/intl/en/policies/privacy/

 

3.6 Hírlevélhez kapcsolódó adatok 

 

A kapcsolatbalépési formanyomtatvány kitöltésével a kapcsolatbalépő felkerüle a hírlevéllistánkra, mely segítségével cégünk jövőbeli és aktuális projektjeiről adhat tájékoztatást. Az email címeket cégünk bizalmasan kezeli, és csak a saját cégcsoporton belüli cégekkel osztja meg. A hírlevélről bárki bármikor leiratkozha

 

4. A kezelt adatok tervezett felhasználása és megőrzési ideje

 

 

 

 

5. Az adatkezelés célja, módja és jogalapja 

 

5.1 Általános adatkezelési irányelvek 

A Magdolna Rehabilitáció Kft. Lujza Rehabilitáció Kft. tevékenységének adatkezelései önkéntes hozzájáruláson, illetve törvényi felhatalmazáson alapulnak. Az önkéntes hozzájáruláson alapuló adatkezelések esetében az érintettek e hozzájárulásukat az adatkezelés bármely szakában visszavonhatják. 

Bizonyos esetekben a megadott adatok egy körének kezelését, tárolását, továbbítását jogszabályok teszik kötelezővé, melyről külön értesítjük ügyfeleinket. 

Felhívjuk a Magdolna Rehabilitáció Kft. Lujza Rehabilitáció Kft. részére adatközlők figyelmét, hogy amennyiben nem saját személyes adataikat adják meg, az adatközlő kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése. 

Adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal: 

2011. évi CXII. törvény - az információs önrendelkezési jogról és az információ-szabadságról (Infotv.); 

 

Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) – a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében tör-ténő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet, GDPR); 

2013. évi V. törvény – a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.); 

2000. évi C. törvény – a számvitelről (Számv. tv.); 

2017. évi LIII. törvény – a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról (Pmt.); 

2013. évi CCXXXVII. törvény – a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozások-ról (Hpt.)

 

A Magdolna Rehabilitáció Kft. és a Lujza Rehabilitáció Kft. az általa kezelt személyes adatokat az információkhoz való hozzáférés korlátozásával védi. Például csak azok férhetnek hozzá az adatokhoz, akik számára az a fenti célok miatt szükséges.

 

5.4 Gyermekekkel és harmadik személyekkel kapcsolatos személyes adatok

16. éven aluli személyek csak a szüleik kifejezett engedélyével adhatnak meg magukról személyes adatot

 

A Személyes adatainakmegadásával Ön kijelenti és szavatolja, hogy a fentieket betartja. Az információk rendelkezésre bocsátásával kapcsolatban cselekvőképessége nem korlátozott.

A Magdolna Rehabilitáció Kft. és a Lujza Rehabilitáció Kft jogosult ellenőrizni, hogy Önnek megfelelő jogalapja van e saját , vagy egy harmadik fél személyes adatainak megadására.

 

Minden elvárható erőfeszítést megteszünk és törölünk minden információt, amit jogosulatlanul adtak nekünk. Ezeket az  információkat más számára nem továbbítjuk, fel nem használjuk.

Keressen mindekt azonnal ha azt észleli, hogy egy gyermek saját magáról, vagy valaki egy harmadik félről, esetleg Önről jogosulatlanul adott meg adatokat. Elérhetőségünket megtalálja a honlapunkon és ennek a tájékoztatónak az elején.

 

6. Az adatok fizikai tárolási helyei 

Személyes adatai (vagyis azok az adatok, amelyek az Ön személyével kapcsolatba hozhatók) a következő módon kerülhetnek a kezelésünkbe: egyfelől az internetes kapcsolat fenntartásával összefüggésben az Ön által használt számítógéppel, böngészőprogrammal, internetes címmel, a látogatott oldalakkal kapcsolatos technikai adatok automatikusan képződnek számítógépes rendszerünkben, másfelől Ön is megadhatja nevét, elérhetőségét vagy más adatait, ha a honlap használata során személyes kapcsolatba kíván lépni velünk. 

 

A rendszer működtetése során technikailag rögzítésre kerülő adatok: az érintett bejelentkező számítógépének azon adatai, melyek a szavazás során generálódnak és melyeket az Magdolna Rehabilitáció Kft. és a Lujza Rehabilitáció Kft. rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatot a rendszer az érintett külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a belépéskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza. Ezen adat egyéb személyes felhasználói adatokkal – törvény által kötelezővé tett esetek kivételével – össze nem kapcsolható. Az adathoz kizárólag az Magdolna Rehabilitáció Kft. és a Lujza Rehabilitáció Kft. alkalmazottai, megbízottai, valamint marketing ügynöksége a White Elephant Media fér hozzá. 

 

 

 

7. Adattovábbítás, adatfeldogozás, az adatokat megismerők köre 

 

 

 

8. Érintett jogai és jogérvényesítési lehetőségei 
Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve – a kötelező adatkezelések kivételével – törlését, visszavonását, élhet adathordozási-, és tiltakozási jogával az adat felvételénél jelzett módon, illetve az adatkezelő fenti elérhetőségein. 

 

8.1 Tájékoztatáshoz való jog 

A Magdolna Rehabilitáció Kft.. megfelelő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy az érintettek részére a személyes adatok kezelésére vonatkozó, a GDPR 13. és a 14. cikkben említett valamennyi információt és a 15–22. és 34. cikk szerinti minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva nyújtsa. 

 

8.2 Az érintett hozzáféréshez való joga 

Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a

személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon: az adatkezelés céljai; az érintett személyes adatok kategóriái; azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket; a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama; a helyesbítés, törlés vagy adatkezelés korlátozásának és a tiltakozás joga; a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga; az adatforrásokra vonatkozó információ; az automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár. Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legfeljebb egy hónapon belül adja meg a tájékoztatást. 

 

8.3 Helyesbítés joga

Az érintett kérheti a Magdolna Rehabilitáció Kft. Lujza Rehabilitáció Kft. által kezelt, rá vonatkozó pontatlan személyes adatok helyesbítését és a hiányos adatok kiegészítését. 

 

8.4 Törléshez való jog 


Az érintett az alábbi indokok valamelyikének fennállása esetén jogosult arra, hogy kérésére a Magdolna Rehabilitáció Kft. Lujza Rehabilitáció Kft. indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat: 

személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték; 

az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja; 

az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre; 

a személyes adatokat jogellenesen kezelték; 

a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell; 

a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor. 

 

Az adatok törlése nem kezdeményezhető, ha az adatkezelés szükséges: a véleménynyil-vánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából; a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából; a népegészség-ügy területét érintő, vagy archiválási, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, közérdek alapján; vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez. 

 

8.5 Az adatkezelés korlátozásához való jog 


Az érintett kérésére a Magdolna Rehabilitáció Kft. Lujza Rehabilitáció Kft. korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül: 

az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, a személyes adatok pontosságának ellenőrzését; 

az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását; 

az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy 

 

az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben. 

 

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy vé-delméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni. 

 

 

8.6 Adathordozáshoz való jog 


Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa az adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa. 

 

8.7 Tiltakozás joga 

Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges adatkezelés, vagy az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Tiltakozás esetén az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak. 

 

8.8 Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást 

Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené. 

 

8.9 Visszavonás joga 

Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja. 

8.10 Bírósághoz fordulás joga 

Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el. 

8.11 Adatvédelmi hatósági eljárás 

Panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni: 

Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság 

Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C. 

Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5. 

Telefon: 0613911400 

Fax: 0613911410

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu 

Honlap: http://www.naih.hu 

 

9. Egyéb rendelkezések
E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást. 

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, a szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, a Magyar Nemzeti Bank, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkereshetik az adatkezelőt. 

A Magdolna Rehabilitáció Kft. Lujza Rehabilitáció Kft. a hatóságok részére – amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges. 

ELÉRHETŐSÉGEINK:
MANTRA DEVELOPMENT
1036 Budapest, Lajos utca 118. 

Telefon:  +36 30 26 30 711  +36 1 307 8155

e-mail: info@mantradevelopment.com
Honlap: www.mantradevelopment.com